| 

TUŽITELJSTVO BiH: GORDAN MILINIĆ ĆE USKORO BITI POZVAN RADI DAVANJA ISKAZA U VEZI S NAVODIMA KOJE JE IZNIO U MEDIJIMA

BiH, 29.09.2015.
 Bivši ambasador Bosne i Hercegovine u Rusiji i nekadašnji šef Predstavništva Republike Srpske (RS) u Moskvi Gordan Milinić će uskoro biti pozvan u Tužiteljstvo BiH da bi dao iskaz u vezi s navodima koje je iznio u medijima i iznio dokaze koje posjeduje, potvrđeno je Feni u Tužiteljstvu.
 
Iz Tužiteljstva, istovremeno, naglašavaju da ne mogu komentirati ostale navode koji se odnose na ovaj slučaj.

Podsjetimo, Gordan Milinić je krajem septembra za BN- televizuju ustvrdio da je "pred njegovim očima tadašnjem premijeru Miloradu Dodiku jedan ruski biznismen uručio lijepo upakovan kilogram zlata", a govorio je i o "korupciji još nekih ljudi bliskih vlasti u RS-u".

U vezi s tim, oglasio se i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, navodeći "da nakon vrlo ozbiljnih i argumentiranih tvrdnji Gordana Milinića postoji dovoljno osnova da od Tužilaštva BiH zatraži istragu"...

Kako mediji prenose, zabilježen je i određeni broj reakcija u povodu ovog slučaja, među kojima i Partije demokratskog progresa (PDP), koja smatra "da će biti još puno afera i Gordana Milinića".

Istovremeno, Stranka napredna Srpska (SNS) izrazila je "zgražavanje nad bezvlašćem koje vlada u Republici Srpskoj".

Međutim, potpredsjednica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Željka Cvijanović ustvrdila je "da je priča o kilogramu zlata reciklirana te da služi samo za zabavu javnosti"...

Usto je najavila da će, zbog navoda Milinića, SNSD pokrenuti tužbu za klevetu.


Bootstrap Slider

Pratite nas

Naše brošure

Kontakt

  • +387 33 20 40 60
  • pozitivne@vrijednosti.com
  • La benevolencije 6
  • +387 33 20 40 60
  • 9:00- 16:00