| 

Microsoft otvorio takmicenje koje pruza priliku mladimaKompanija Microsoft objavila je početak prijava za ovogodišnje takmičenje „Microsoft YouthSpark Challenge for Change“. Takmičenje pruža priliku mladima u dobi od 13 do 25 godina da pokažu kako potiču pozitivne promjene u svom okruženju i kako im u tome pomažu Microsoftove tehnologije. Prijave za takmičenje primaju se od 25. februara do 25. marta, dok će proglašenje 30 pobjednika biti održano u maju.

Da bi učestvovali u takmičenju, mladi u dobi od 13 do 25 godina moraju se registrirati na YouthSpark stranici na kojoj će predati esej o projektu kojim žele pomoći svojoj zajednici, kao i fotografije projekta.

Takmičari će biti podijeljeni u dvije grupe: od 13 do 17 godina te od 18 do 25 godina starosti. Nakon završetka prijava, stručni žiri će odabrati po 15 finalista iz svake grupe prijavljenih radova. Javnim glasanjem u maju bit će odabrano po pet pobjednika iz svake grupe.

Finalisti će osvojiti tablet Surface Pro 3 s instaliranim alatima Office 365. Pobjednici odabrani javnim glasanjem će dobiti pametni telefon Windows Phone, novčanu nagradu od 2500 dolara kako bi mogli provesti svoju ideju, kao i putovanje u Nikaragvu na dvije sedmice gdje će im se kroz volontiranje pružiti prilika da razviju svoje sposobnosti vođenja. Pobjednici će također dobiti priliku da postanu YouthSpark ambasadori i da koriste edukaciju i resurse YouthSpark programa. 

YouthSpark program pokrenut je 2012. godine, s ciljem stvaranja prilika za 300 miliona mladih iz cijelog svijeta. Kroz više od 30 programa i u partnerstvu s više od 350 neprofitnih organizacija koje se bave mladima, Microsoft YouthSpark program je na kraju druge godine svog postojanja stvorio nove mogućnosti za život i rad više od 227 miliona mladih u više od stotinu zemalja svijeta. Pomogao je mladim ljudima u preuzimanju vodeće uloge u promjeni kvalitete svojih života i života ljudi u svom okruženju. Time su mladi utjecali na svoje lokalne zajednice, ali i kompletnu globalnu pozornicu.


Bootstrap Slider

Pratite nas

Naše brošure

Kontakt

  • +387 33 20 40 60
  • pozitivne@vrijednosti.com
  • La benevolencije 6
  • +387 33 20 40 60
  • 9:00- 16:00