| 

Uhapšen Đevad Muslimović, direktor Unsko-sanskih šuma

11.06.2014


Kako FTV nezvanično saznaje, Muslimović je bio jedan od glavnih aktera i organizatora koruptivnih radnji, dok je Pehlivanović bio dostavljač mita, reketa odnosno novca. „Njima se stavlja na teret krivično djelo organizirani kriminal u vezi s nizom koruptivnih krivičnih djela, između ostalog, uzimanje i davanje mita, zloupotreba položaja i druga krivična djela. Istraga se nastavlja i dalje u punom intenzitu i bit će fokusirana i na druge osobe“, kazao je portparol Katonalnog Tužiteljstva u Bihaću Adnan Tulić.

Ovome je prethodila višemjesečna istraga i hapšenje Enesa Karića, zamjenika upravnika Šumarije Sanski Most, kod kojeg je tom prilikom pronađeno 20.000 KM označenih novčanica.

„Od 2013. godine Tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona provodi istražne radnje o radu Unsko-sanskih šuma“, istakao je Tulić.

Đevada Muslimovića je na mjesto  direktora Unsko-sanskih  šuma imenovala SDA, ali je on ujedno i jedini  direktor koji  je opstao i za vrijeme vladavine SDP-a. U međuvremenu  je nakon prosvjeda u februaru ove godine od SDA bio predložen za mandatara. FTV nezvanično saznaje da bi u okviru ove akcije trebalo biti saslušano više osoba iz različitih političkih partija.

Saznanja o korupciji, krađi i nepotizmu u Unsko-sanskim šumama, pod nadzorom direktora Đevada Muslimovića, Federalna televizija objavila je prije četiri mjeseca u političkom magazinu Mreža. Tužilaštvo USK-a je do tada, više od godinu i po dana, navodno, istraživalo dešavanja u ovom javnom preduzeću, da bi nakon objavljivanja priče FTV-a istraga bila naglo ubrzana - Krajiški masakr motornom pilom
Bootstrap Slider

Pratite nas

Naše brošure

Kontakt

  • +387 33 20 40 60
  • pozitivne@vrijednosti.com
  • La benevolencije 6
  • +387 33 20 40 60
  • 9:00- 16:00