| 

Povodom medijske kampanje lista „Dnevni avaz“ i kontinuiranih napada na pravosuđe BiH, Tužilaštvo BiH i pojedine tužioce, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo SAOPŠTENJE ZA JAVNOST


Povodom medijske kampanje lista „Dnevni avaz“ i kontinuiranih napada na pravosuđe BiH, Tužilaštvo BiH i pojedine tužioce, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine medijima, javnosti i građanima je 7.03.2016. prosljeđuje

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Određivanje pritvora u predmetu protiv Radončić Fahrudina dokaz je postojanja pravne države i poruka da niko nije iznad zakona.

Tužilaštvo BiH postupa po najvišim pravnim standardima i u skladu sa zakonom.

Očekujemo da suđenje u ovom predmetu počne, kako bi i građani i javnost tokom postupka mogli vidjeti kvalitet i količinu dokaza kojima tužilaštvo dokazuje krivicu optuženih u ovom predmetu.

Tužilaštvo BiH smatra apsolutno neprimjerenim medijske napade i konstrukcije koji dolaze iz lista „Dnevni avaz“, koji je pod direktnim uticajem optuženog u ovom predmetu.

Činjenica da će tužilaštvo u ovom predmetu pozvati 27 svjedoka, 4 vještaka i priložiti više od 160 materijalnih dokaza, jasno govori da su potpuno neosnovane medijske konstrukcije navedenog lista o nekom „montiranom“ ili „političkom“ procesu.

Smatramo da su ovakvi medijski pritisci i napadi na pravosuđe neprimjereni i nedopustivi, te građanima naše zemlje poručujemo da tužilaštvo neće popustiti pod bilo kakvim pritiscima.

Iskreno nas raduje što su građani i javnost naše zemlje prepoznali napore Tužilaštva BiH u borbi protiv korupcije i nezakonitosti, u kojoj nema niti će biti nedodirljivih i političkih zaštićenih lica.

Optuženi u ovom predmetu će biti procesuirani kao i svi drugi optuženi, bez obzira na politički položaj, materijalno stanje ili bilo koje druge okolnosti, jer su svi građani pred zakonom jednaki.

Bootstrap Slider

Pratite nas

Naše brošure

Kontakt

  • +387 33 20 40 60
  • pozitivne@vrijednosti.com
  • La benevolencije 6
  • +387 33 20 40 60
  • 9:00- 16:00