| 

Glasnogovornici tužiteljstava su otvorili razgovore o savremenim trendovima komuniciranja i novim izazovima u segmentu odnosa s javnošću

U srijedu, 22. aprila, u Mostaru, u organizaciji Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH (VSTV BiH) održan je sastanak glasnogovnika tužilaštava državnog i i entitetskog nivoa i Brčko Distrikta na kom je zaključeno da su „odnosi s javnošću tužiteljstava bitan segment vladavine prava u BiH".

„Središnje teme sastanka odnosile su se na najnovije svjetske trendove u oblasti odnosa s javnošću, korištenje suvremenih kanala komunikacije i visokotehnoloških alata za razvoj profesije glasnogovornika i poboljšanje komunikacije institucija sa medijima i javnostima u BiH. Na sastanku su analizirani novi trendovi u oblasti komunikacija koje primjenjuju tužiteljstva u razvijenim zemljama Europe i svijeta, te mogućnost primjene novih tehnologija u ovoj oblasti u pravosudnim institucijama u BiH. Segment odnosa s javnošću i komuniciranja tužiteljstava sa građanima, lokalnim zajednicama i stručnim javnostima u BiH je ocijenjen kao bitan segment u oblasti vladavine prava u BiH, a u svjetlu europskih integracija naše zemlje i primjene svjetskih standarda u ovoj oblasti. Glasnogovornici tužiteljstava razgovarali su i o načinima i metodima plasmana informacija i vijesti iz tužiteljstava prema elektronskim i tiskanim medijima, kao i analizom plasmana informacija i sadržaja", saopšteno je iz VSTV BiH uz napomenu da je sastanak organizovan u okviru Projekta jačanja tužiteljskih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa.


Bootstrap Slider

Pratite nas

Naše brošure

Kontakt

  • +387 33 20 40 60
  • pozitivne@vrijednosti.com
  • La benevolencije 6
  • +387 33 20 40 60
  • 9:00- 16:00